• Súťaž English Star

          • ENGLISH STAR je medzinárodná súťaž v anglickom jazyku pre žiakov základných škôl. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať anglický jazyk ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov a skúšok. 

          • OZNAM

          • Slávnostné ukončenie školského roku 2021/2022 sa uskutoční vo štvrtok 30. júna 2022 o 8:40 hodine v kultúrnom dome. 

            ŠKD je v tento deň v prevádzke od 6:30 hodiny do 11:00 hodiny.

            Obed sa vydáva od 10:15 hodiny do 10:45 hodiny.

          • LETNÁ ŠKOLA 2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            v termíne od 18. - 29. 7. 2022, budeme organizovať Letnú školu na základe projektu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v priestoroch našej základnej školy.

            Hlavným cieľom Letných škôl 2022 je podpora škôl pri ich organizácii aktivít na  vyrovnanie rozdielov vo vedomostiach, zručnostiach a spôsobilostiach žiakov, vrátane žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a na integráciu žiakov prichádzajúcich z Ukrajiny. Letná škola nebude prebiehať vo forme klasického vyučovania, ale jej primárnym cieľom napriek tomu ostáva vzdelávanie a rozvoj kompetencií žiakov.

            Program letnej školy:

            7:00 – 11:30 – vyučovanie s aktivitami počas prestávok (desiata)

            11:30 – 12:00 – obed

            12:30 – 15:00 - športové súťaže, tvorivé dielne, pobyt v prírode (olovrant)

            15:00 – odchod domov

            Prihlásení účastníci dostanú podrobný program prostredníctvom Edupage. Maximálny počet účastníkov je 20 detí. 

            Prihlasovanie prebieha cez Edupage z rodičovského konta.

          • VENUJEM TURCU

          • Peťka Salíniová opäť víťazka

                 Žilinský samosprávny kraj, Turčianska knižnica v Martine, Miestny odbor Matice slovenskej v Martine, DURIA – literárny klub pri Turčianskej knižnici v Martine vyhlásili XVII. ročník regionálnej súťaže vo vlastnej literárnej tvorbe detí vo veku 8 – 15 rokov o Cenu Maše Haľamovej VENUJEM TURCU.

                  Do tejto súťaže sa zapojila aj naša škola básničkou Laury Spišákovej (4. ročník) a poviedkou Petry Salíniovej (8. ročník). Téma prác súvisela s regiónom Turiec, jeho minulosťou, osobnosťami či prítomnosťou. Práce boli ocenené v troch vekových kategóriách v poézii a v próze.

                 Súťaž bola vyhodnotená 13. júna 2022 v Turčianskej knižnici.

            Peťka Salíniová s poviedkou Tajomstvo belianskych hôr vyhrala vo svojej kategórii

            1. miesto. Víťazi boli odmenení knihou a diplomom.

                 Peťka, srdečne blahoželáme! Ďakujeme, že takto úspešne  reprezentuješ našu školu.

          • Výlet - Čierny Balog

          • Žiaci 1. - 5. ročníka boli dňa 14. 6. 2022 na koncoročnom školskom výlete na Horehroní. Autobusom sa odviezli do obce Čierny Balog a tam nastúpili na zážitkovú jazdu lesnou železničkou. Tá bola v minulosti odsúdená na zánik, dnes patrí k najvyhlľadávanejším turistickým atrakciám v regióne. Asi po 40 minútach jazdy vystúpili vo Vydrovskej doline. Práve tam sa rozlieha múzeum v prírode – Lesnícky skanzen. Mohli vidieť rôzne exponáty, ktoré odzrkadľujú život a prácu v horách. Lesná škôlka, drevená dedinka, stroje a ťažké mechanizmy, ale aj horáreň, či daniela. Niekoľkohodinový nenáročný horský chodník dlhý viac než štyri kilometre nám odkryl tajomstvá lesa, históriu lesníctva, prácu lesníkov, pestovanie, ochranu a význam lesa. Plný zážitkov, príjemne unavení sme sa popoludní vrátili späť. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet - Čierny Balog.

          • Škola v prírode

          • Žiaci tretieho a štvrtého ročníka sa v týždni od 6.6. do 10.6.2022 zúčastnili  Školy v prírode. Boli sme ubytovaní v rekreačnom zariadení „Stred Európy“, ktoré sa nachádza  v obci Krahule. Na ceste domov sme sa aj zastavili pri samotnom pamätníku symbolu stredu Európy neďaleko Kremnických Baní. Deti si každý deň pod vedením skvelých animátorov mohli vyskúšať svoju zručnosť v lukostreľbe, šperkárstve, jazde na koni, športe. Okrem toho sme uskutočňovali prechádzky do okolia. Veľmi sa nám páčila prechádzka k Rozhľadni na Krahulskom štíte, ktorá nám ponúkla výhľad na mesto Kremnicu. Ďalšou turistickou atrakciou boli Krahulské Kaskády, ktoré spájajú Kremnicu s Krahulami. V oddychovej zóne sme sa občerstvili a pokochali prírodnou scenériou. V minivodopádikoch sme sa príjemne schladili. Navštívili sme aj miestny Salaš, v ktorom sme si pochutili na čerstvom syre a žinčici. Po týždni plnom zábavy a prežitia bez mobilov zas, za čo sa nám na hlave neskrivil ani vlas, sme sa vrátili domov.  Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode.

          • MDD plné zážitkov

          • Medzinárodný deň detí je sviatkom detí,  ktorý  oslavujeme v našej škole už tradične každý rok. Ani tento rok nechýbal MDD plný zážitkov. Po prvýkrát sme MDD realizovali v spolupráci s firmou FATRASKI vo Valčianskej doline. Všetci žiaci školy boli rozdelení do družstiev, kde spolu s pani učiteľkami absolvovali disciplíny na  deviatich stanovištiach. Najväčší úspech malo stanovište so zorbingovou guľou či streľba laserovou biatlonovou puškou na terč. Súťažné disciplíny, v ktorých sa meral čas boli zamerané na vzájomnú komunikáciu, koordináciu, spoluprácu, rýchlosť či obratnosť. Umiestnenie:

            Prvý stupeň                            Druhý stupeň                           

            1. miesto – 3. ročník              8. ročník

            2. miesto – 2. ročník              5. a 6. ročník

            3. miesto – 4. ročník             

            4. miesto – 1. ročník              7. ročník

            Pre najstarších žiakov školy bol pripravený vodný program. Boli vybavení profesionálnymi nafukovacími raftingovými člnmi, plávacími vestami, pádlami, naučili sa správne povely a mohli sa vydať na jazero. Sedem miestny čln mal vždy kormidelníka, ktorého družstvo muselo počúvať. Túto nesúťažiacu aktivitu si mohli vyskúšať aj všetci odvážni žiaci. Po dopoludňajšom súťažení sme sa presunuli autobusom opäť do školy. V kultúrnom dome nás čakal chutný guláš, ktorý zabezpečili zamestnanci OÚ. Všetci žiaci prežili pekný deň a my im prajeme, aby takýchto chvíľ mali čo najviac. Škoda, že Deň detí je len jeden deň v roku!

            Pozrite si na foto, ako nám bolo super.